tirsdag den 28. august 2012

Tilvalg: Loft til Kip og Akustik-plader

Som man måske kan læse mellem linjerne i sidste indlæg har vi valgt loft til kip i stuen og køkken-alrum.
Tilvalget er ikke det billigste men vi har efterhånden oplevet det i flere nye huse og hver gang er det givet et positivt indtryk. Jeg er ikke fremtidsforsker men jeg tror at højt til loftet er og bliver en ever-green, også om 50 år.

Når man vælger loft til kip i et stort køkken-alrum med fliser bør alarm-klokkerne ringe. Det bliver en udfordring med akustikken i rummet og derfor er der ingen vej uden om at tænke i akustik-løsninger lige fra start. Og det er vist ikke nok med æggebakker oven på køkken-skabene. :-)

Loft til kip med akustik-plader i køkken-alrum (HusCompagniet billede)

HusCompagniet har een effektiv løsning til problemet og det er akustik-plader i gips. Eneste ulempe er at det gør loft til kip løsningen endnu mere dyr da man også skal have et gips tilvalg og et akustik-plade tilvalg oven i hatten.

Så vores ønske om høje lofter har i sidste ende resulteret i at vi har tilvalgt gips lofter i stue og køkken-alrum. I de øvrige rum har vi stadig træ-lofter da det er standard og tilvalgene skal have en ende på et tidspunkt.

Iøvrigt kudos til HusCompagniet fordi de arbejder med akustik-løsninger og iøvrigt er igang med at afprøve nye akustik-plader på Ikarosvej. Vi var i en tidligere face i forhandling med et andet bygge-selskab og de nærmest afviste at dårlig akustik kunne være et problem. De mente at det med tiden forsvandt når planterne blev store og rummet blev møbleret. Det vækkede selv sagt ikke store tillid fra min side.

6 kommentarer:

 1. Hey jc. Fornuftigt valg mht. Lofthældningen. Men jeg går ud fra at du har valgt saksespær og ikke loft til kip? Det billededu har lagt op, er ihvertfald saksespær :-)

  SvarSlet
 2. Godt spørgsmål, jeg tror du har ret. I kontrakten hedder det "skråloft" men jeg skal vist følge op på hvad det egentlig er (og hvad forskellen er mellem de to).

  SvarSlet
 3. Skråloft er en løsning hvor der bruges saksespær, som minimum skal have en hældning 10 grader mindre end din tagkonstruktion. http://www.ringstedspaer.dk/saksespaer.htm

  Loft til kip, eller bjælkespær. Her ligger en stor limtræ's bjælke hen over gavlen, og derfor får du endnu højere op, og samme hældning som dit tag.

  http://www.ringstedspaer.dk/Bjaelkespaer.htm

  SvarSlet
 4. Oh, tak for forklaringen og linksene. Så er det løsningen med saksespær jeg sikkert får. Jeg tror ikke HusCompgniet har rigtig loft til kip i deres arsenal, jeg har ihvertfald ikke set rigtig loft til kip i deres udstillings-huse endnu.

  SvarSlet
 5. Vi overvejer også at få lavet samme løsning som jer. Kan I sige noget om, hvor meget det kostede?

  SvarSlet
 6. Jeg mener vi gav ca. 90.000,- i alt for gipslofter, skrålofter og akustiklofter i stue og køkkenalrum (ca. 66kvm i alt). Det skal siges vores enterprisekontrakt efterhånden er et par år gammel så jeg ved ikke hvad prisen er i dag. Jeg ved HusCompagniet har ændret priserne siden da, nogle tilvalg er blevet billigere, andre dyre.

  SvarSlet