onsdag den 22. august 2012

Tilslutning til fjernvarme

Aalborg kommune har fremsendt et tilbud på tilslutning til fjernvarme som jeg ikke kan afslå. Vi kunne vælge andre energi-kilder til opvarmning men det er fjernvarmen i Aalborg trods alt for billig til.

Hvis jeg ser tilbage på mit budget har jeg afsat 12.500,- til tilslutnings-afgift og 8.120,- for 10 meter stikledning. Der er nemlig pålagt mig som køber at betale kommunen for at de fører fjernvarmen fra kanten af grunden og hen til huset. Det skulle vise sig at jeg ikke budgetterede rigtig på nogle af posterne.

Først den gode nyhed. Aalborg kommune giver mig en byggemodnings-rabat på halvdelen af tilslutings-afgiften svarende til 6.250,-. Argumentet er vist at ejeren af udstykningen allerede har betalt et byggemodningsbidrag for at få hovedledningerne hen til udstykningen.

Så den mindre gode nyhed. Fjernvarmen kommer hen til grunden i den modsatte side af hvor fordeler-anlæget er placeret i huset og dette var jeg ikke klar over. De forventede ti meters stikledninger bliver i stedet til 24 meter og en uforudset udgift på  11.375,-. Desuden skal kommunen have 3.125,- for at føre fjernvarmen igennem soklen og ind i huset.

Placering af stikledning til huset.
Ud over den ekstra udgift er det begrænset hvad man må beplante og sætte op oven på ledningen. Jeg har efterhånden lært at der er en del flere uforudsete udgifter end indtægter ved nybyggeri men at det heldigvis ikke flytter meget i det store regnskab. Det eneste rigtige at gøre er at sætte omkring 50 tusind af til uforudsete udgifter.

1 kommentar:

  1. Det er også rimelig lamt at aalborg fjernvarme ikke kan benytte sig af den rende som entrepenøren graver til rørføring. Nej nej, de VIL grave deres egen private rende, og ingen andre må gøre det for dem. Det koster så den nette sum af 825 kr pr. meter eller lign.

    SvarSlet