mandag den 28. januar 2013

Bygge...vand?

Hver gang byggeriet giver en uforudset udgift kommenterer jeg det her på bloggen. Mit oprindelige mål var at kortlægge alle udgifter forbundet med byggeriet, ned til sidste krone, inden jeg skrev under på enterprise-kontrakten og skødet.

Den flinke bankdame havde godt nok sagt "Sæt nu hellere 50.000,- af til uforudsete udgifter". 
Alligevel bildte jeg mig ind at det kun er sløsehoveder, der kan ramme så meget forkert når prisen på huset og grunden er kendt på forhånd. Det handler jo bare om at tænke længe nok.

Mit budget holdt præcis én dag hvor der kom en uforudset regning for afgift til Klarup vandværk. For nylig blev det fulgt op af en regning på forbrug af 20 M3 vand sidste år. Formentlig 18 M3 vand til støbning af soklen og 2 M3 vand til skurvognens kaffemaskine. Budgettet tog højde for bygge-el men jeg glemte at byggeri selvfølgelig også bruger vand og varme.

De 1.250,- betyder ikke noget i den store sammenhæng. Indtil videre vil jeg gætte på at budgettet skrider ca. en procent p.g.a. bevidste tilvalg efter underskrift og ca. en procent p.g.a. udgifter jeg ikke havde forudset. Hvis det holder, er det ret flot, når alt kommer til alt.

Når byggeriet er afsluttet vender jeg tilbage med det forkromede overblik over udgifter og ambitionen er at hjælpe en kommende husbygger til at være den første i Danmark, der laver et 100% retvisende bygge-budget. :-)

Regningen fra Klarup Vandværk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar