mandag den 4. februar 2013

Byggeriet midlertidig sat i bero

For nylig stod jeg over for en svær beslutning. Byggelederen ringede da jeg tidligere havde givet udtryk for bekymring ved at mure i frost-vejr. Han meddelte at de var parate til lægge de første sten men at de selvfølgelig ikke ville gå i gang uden min accept.

HusCompagniet murer gerne i frost, ned til ca. -6 grader, og de står inde for kvaliteten. Kommer temperaturen længere ned, lukker de midlertidig arbejdet ned. Det er ren "business as usual" for dem.

Fra flere sider (en pensioneret murer, en tømrer og en bekendt) er jeg dog blevet advaret. Muring i frostvejr kan forkorte murens levetid og kan i nogle tilfælde ses på det endelige resultat. Jeg ringede til en livline, min tilknyttede byggesagkyndige og han forseglede beslutningen. Hvis det var hans byggeri ville han ikke starte murer-arbejdet før vejrudsigten melder stabilt vejr. Det ser ikke stabilt ud nu og jeg stopper derfor byggeriet.


En ydermur er påkrævet for at byggeriet kan tørres ud og de kan komme videre indvendigt. Ergo er hele byggeriet sat i bero. Da det sker på min foranledning er indflytnings-datoen frafaldet og dagbøder kommer ikke på tale (hverken til dem eller mig). Aftalen er at jeg giver besked når de skal gå i gang igen og det gør jeg når vejrudsigten har en mere "happy ending" end den nuværende.

Det hele er rigtig øv, der er ikke noget vi hellere vil, end at flytte ind i morgen. At bede byggelederen stoppe byggeriet, selv om han har bygget 1000 huse og ikke kan forstå beslutningen, er svær. Havde beslutningen været inden for mit fagområde havde det nok været indlysende men her er jeg reduceret til at afveje forskellige fagfolks input og træffe en marginal beslutning.

Det er gjort og jeg håber at vi om nogle år nyder huset og glædes ved at vi bidrog til at resultatet blev så godt som det blev. Lige nu må vi så døje med besværlighederne.

2 kommentarer:

  1. Det kræver sgu sin mand JC, at bede dem stoppe. Især hvis man er ved at kaste op over at bo i nuværende. Flot valg. Håber på godt vejr, for alle! Møg vinter!

    SvarSlet
  2. Præcis! Tak for support, Mikkel :-)

    SvarSlet