søndag den 27. januar 2013

Elarbejdet i gang

I fredags kørte jeg til HusCompagniets kontor for at låne nøglen til huset og nu er jeg på vej ud for at levere den igen. Da jeg hentede nøglen kunne HusCompagniet oplyse at lofterne kommer op på mandag, så der går ikke lang tid før jeg vender tilbage.
Der kom følgende billeder ud af weekendens besøg.

De 12 LED spots er kommet op i køkken-alrum og de to lampeudtag kommer over køkkenøen. En kollega nævnte at man bør bruge justerbare spots når de sættes op på skrå loft, så de ikke lyser skævt. Det har jeg ikke tænkt over, jeg satser på at Uggerly har styr på den del.

Brusenichen er nu muret op. Den er markant større end vores nuværende bruseniche kan jeg konstatere.

Her er mit kreative indslag i elplanen, et udtag nær loftet i køkken til wireless hotspot. 
Der er en stor jordbunke i haven fra byggeriet. Der skulle være i omegnen af 200 m3 og der er vist mere tale om en 'liability' end et 'asset' da det koster at komme af med bunken.

Der er fræset i porebeton elementerne alle steder hvor el skal ud af væggen.
De er begyndt at mure vindueskarme og det ser efter min mening fint ud.

Vindueskarm set udefra. De røde mursten er ikke husets sten og de bliver ikke synlige når huset står færdigt. 

I det tidligere indlæg forvekslede jeg fjernevarmemåleren med en elmåler. Men her er den så, elmåleren er kommet op. Hvis jeg forstår korrekt repræsenterer de 3786 kWh den samlede strøm brugt på byggeriet indtil nu.

HusCompagniet varmeblæser
Denne 9 kW varmeblæser kørte på fuld skrue da jeg kom. Jeg er ikke helt sikker på formålet med at varme huset op nu, den får i hvert fald svært ved det da vinduerne ikke er helt lukkede endnu.

Jeg har tilkøbt et ekstra HPFI kombi-relæ til solcellerne. Det har krævet mange telefon opringninger og mails at finde ud af hvordan huset bedst kan forberedes til solceller.  Jeg bad endda solcelle-firmaet ringe direkte til Uggerly for at undgå mig som ikke-faglig mellemmand. Det var de dog ikke videre interesserede i. Forhåbentlig er huset gjort klar til den kommende Fronius inveter i garagen.

3 kommentarer:

 1. Fedt med det wifi spot i køkkenet. PoE ?

  SvarSlet
 2. De nærmere detaljer har jeg ikke lagt mig fast på endnu, men et PoE access point er et godt bud. Der kommer sikkert indtil flere indlæg om det. :-)

  SvarSlet
 3. Hej Jeg tror det er et forkert relæ du har købt
  Det skal være en type B AC/DC relæ m. 300mA kaldes PFI

  SE eksempel ( her er vist en 1 faset men det er selvfølgelig en 3 faset du skal bruge
  Fra
  Greenline A/S
  Brovejen 10-16
  4930 Maribo
  Tlf. 70 22 20 26


  Schneider Kombi PFI 1P+0

  Schneider Kombi PFI-afbryder
  Karakteristik: C 6kA 1P+N 16A
  Følsomhed: 300mA

  Bruges bla til visse invertere (solcelle)

  Prisen er inkl. moms 986,00 kr

  Katnr. Navn Model Pris Antal
  728640 Schneider Kombi PFI 1P+0 C 16A

  Eller
  eksempel: KOMBI PFI+AUT 13A 1P+N 300MA
  varenummer: 4022099202
  Lagerstatus: På lager
  Altvvs.dk
  237.60 kr
  [fragt og gebyr kr. 85,-]
  Jeg skal selv have fat i en til mine 1 fasede anlæg (1 til huset og et til sommerhuset)
  Selv om leverandøren siger påstår ikke er nødvendigt!!
  Har dog set at det altid er nødvendigt med en AC/DC til 3 fasede anlæg som dit.
  Kan sende billeder på mail af omtalte relæer hvis du ønsker det (2peder@rytz.dk)
  mvh Peder

  SvarSlet