søndag den 10. februar 2013

Fliser er lagt

Selv om byggeriet står stille tog vi alligevel turen forbi huset i weekenden. Håndværkerne nåede at lægge fliser inden de lukkede ned og vi var ivrige efter at se resultatet.

Da vi trådte ind af døren i bryggerset var første tanke noget i retning af "Gud, ser vores fliser så'rn ud?" Vi har for evigheder siden stået i en Stark butik og peget fliserne ud i mellem en skov af andre kandidater. Efter 5 minutter var vi igen forenede med vores oprindelige valg, og jeg synes det er et godt match til os. Og heldigvis for det, for en stor del af gulvet i et HusCompagniet hus anno 2013 er dækket af fliser. :-)

De grå 60x60cm Frame fliser på gulvet og starten på et akustik loft. 
I badet har vi samme fliser, bare i 60x30cm. I bruseren har vi desuden hvide glaserede 30x60cm fliser på væggene. Min byggesagkyndige sagde han blev spurgt hvordan vægfliserne skulle vende da han var forbi og det kunne han ikke svare på. Håndværkerne gættede heldigivis rigtigt! Afløbet har de lavet uden at bryde flisen op i mindre stykker, som jeg ellers forventede. Det ser godt ud og jeg håber de har formået at lave korrekt fald til alle fire sider.
Efter vi skrev under med HusCompagniet indførte de metallister som standard i bruseren ved samlinger. Dermed undgår de bl.a. at male fliser, der ikke er gennemfarvede ved sammenføjninger. Vi synes begge det ser rigtig godt ud, men jeg har erfaret at det er smag og behag. En kollega mener metallister er et stort skridt tilbage i forhold til almindelige samlinger hvad angår udseende.
Jeg blev sendt på gulvet af fruen for at dokumentere om fliserne nu lå lige. Det tror jeg de gør, selv om hun var skeptisk ved et par af fliserne i bryggers.
Vi gik med snuden rettet mod gulvet og vi så først sent at loftet også var lagt. Som beskrevet før overvejede vi gipslofter i hele huset men det tilvalg røg i fravalgs-processen. I stedet får vi hvide trælofter og det er jeg egentlig fint tilfreds med. Jeg har et barndoms-minde, hvor jeg ligger i sengen og tæller knaster og den oplevelse vil jeg da ikke frarøve mine egne børn. :-)
Den første post lå i vindueskarmen på vores nye adresse. Respekt til det postbud, der overhovedet kan finde frem til det rigtige hus derude lige p.t. :-)

Langs taget udenfor er der isoleret. Det er en hård form for isolering i forhold til den isolering væggene senere vil bliver fyldt med. 

I skal ikke snydes for standard-motivet af huset. Murstenene er allerede ankommet på pladsen og de venter (sammen med mig) på at det bliver bedre vejr så byggeriet kan starte igen. Det ene hjørne af huset er midlertidig isoleret og det har jeg også set ved  flere andre byggerier på Kærhavebakken. Det er givetvis for at isolere vandrørene i badet så længe den rigtige isolering ikke er kommet op.
Til en afveksling kommer her et billede af vores nuværende udsigt på Brohusgade i Aalborg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar