søndag den 28. april 2013

Murerarbejdet er færdigt

I sidste uge var jeg forbi vores kommende hus i arbejdstiden. Her mødte jeg tre murere, der arbejdede i godt humør til høj musik. Vi fik en snak og dit og dat og de annoncerede at murerarbejdet ville blive færdig i denne uge.
Jeg tog blandt andet dette billede, der viser at "finishen" på en murs inderside (med god grund) ikke er på niveau med ydersiden. :-)


Byggeri og anlæg står for 38% af alt affald frembragt i Danmark. Det er ret vildt, men jeg kan også se den ene affaldsbunke efter den anden blive produceret og fjernet fra grunden. Her er en bunke murbrokker, der er i overskud.


En del af dagen i går gik så med at tage en tur til Kærhavebakken og se fremskridtet på byggeriet. Var murerene blevet færdige, som de havde lovet, og havde de nu lavet et godt stykke arbejde?

Murerene var færdige som lovet, og for mig ser det ud til at de har lavet et ordentligt stykke håndværk. Her er standard-motivet af huset set fra vejen.Garagen ser også nydelig ud efter min mening. Ledninger stikker ud af muren diverse steder, hvor vi har bedt om udendørs-belysning. Jeg har heldigvis endnu ikke fundet uoverensstemmelser mellem el-tegningerne og virkeligheden.Murstenene har lige nu alle mulige nuancer, men når alle stenene er tørre bliver farven mere ensartet. I hvert fald hvis man ser rundt på nogle af de andre huse på Kærhavebakken, der er muret i Strøjer Tegl Bison.


Som altid, når vi kører til Kærhavebakken, kommer vi forbi Musikkens Hus, der er under opførelse på Aalborg Havn. Jeg kommer forbi byggeriet hver dag og jeg er ikke sikker på at jeg er helt solgt til arkitekturen. Var jeg bygherre på byggeriet (der koster 800 mio.) var runde-vinduer-i-kedelige-beton-elementer-på-assorterede-søjler tilvalget nok røget. Men her kommer jeg nok på kant med arkitekterne blandt familie og venner.


Musikkens Hus, Aalborg.

10 kommentarer:

 1. Hej Jens-Christian, har gennem et stykke tid fulgt din blog omkring hus-byggeriet. Dejligt at se det skrider fremad efter den lange vinter! Tidligere har du gerne ville sende jeres budget til dem der efterspurgte. Er du stadig villig til det? I så fald vil kæresten og jeg gerne have et kopi til vores egen beregning v. Huscompagniet. Så må vi se om drømmene stadig lever derefter! snauer@gmail.com

  tak
  Sarah

  SvarSlet
 2. Det ser godt ud Jens Christian :D
  Vi glæder os til at se det.

  SvarSlet
 3. Hej Sarah, budgettet er sendt!

  Og hej Maya og Jens! Jeg byder på Tequila og sushi ved lejlighed. Jeg har også en have, vi skal have set på. :-)

  SvarSlet
 4. Det glæder vi os til :D

  SvarSlet
 5. Hej. Da vores bygherre er helt åben med budget mv, vil jeg foreslå, at byggeinteresserede kontakter os. Så kan vi lave et opdateret budget. Der er sket nogle ændringer siden olena og Jens Chr. Underskrev kontrakten med os. Så uforpligtende vil vi gerne lave et helt opdateret tilbud. Vh Peter Jakobsen, afd.chef, Huscompagniet aalborg, pj@huscompagniet.dk, Tlf 30321969

  SvarSlet
 6. Hejsa,

  Dejlige billeder - vi ser jo huset flere gange om ugen..

  Mht byg mv. står på 38% af affaldet i DK, gør de det åbenbart også på andres grund, kærhaven ligner en værre svinesti - ikke at det specielt er jeres eller HC's skyld, men svinet bliver der... Før komfirnationerne flød Klarupvej af plastik fra Strøjer Tegl - helt klart HC affald, men de flinke folk der satte flag op fjernede det meste.

  Men kig på hækken mellem Kærhavegårdvej og Kærhavebakken ned mod os, den flyder af affald - så skulle du komme i kontakt med grundejerforeningen eller HC, kan du give dem et vink med en vognstang fra mig, en det af det ender jævnligt i vores forhave.

  PS: Hvad med dine solceller?

  Hilsen Normann

  SvarSlet
 7. Hejsa Normann, jeg er enig i at der er meget rod og affald derude. Jeg nævner det til HC og grundejerforeningen ved nærmest kommende lejlighed.
  De solceller ser ikke ud til at gå i min retning. Lige nu venter jeg på at Bilka finder en ny leverandør. De skal levere eksakt samme bestilling for at jeg ikke glider ud af ordningen, men jeg har ikke hørt noget fra Bilka endnu. :-/

  SvarSlet
 8. Kære Jens

  Vi har set Jeres gode blog på nettet. Vi vil høre om I vil være med til at teste vores nye side http://www.byggeside.dk - hvor man som bygherre kan oploade sit byggeprojekt og dele ud af sine erfaringer.

  Formålet med siden er udelukkende at nybyggere kan gøre brug af hinandens erfaringer og med tiden kommer der også et debatforum.

  Kan det tænkes I vil prøve at logge på, oprette Jer som bruger og oploade Jeres byggeprojekt på siden ?

  Håber det er OK vi skriver.

  vh Byggeside.dk
  Thomas
  admin@byggeside.dk

  SvarSlet
 9. Kom lige tilfældigt forbi, da jeg søgte på Bison mursten. Blev resultatet mere ensartet med tiden?

  SvarSlet
 10. Yes, stenene blev tørre efter en uge og blev mere ensfarvet i look'et :-)

  SvarSlet