tirsdag den 16. oktober 2012

Tilvalg der ikke blev til noget

Jeg har beskrevet alle vores tilvalg nu men processen var lang og flere af vores oprindelige ønsker blev fravalgt enten tidlig eller sent i forløbet. Her er en liste over skrottede ideer.

Grund i anden udstykning - Da vi først så på grund eksisterede udstykningen på Kærhavebakken ikke. Vi så på grunde ikke langt derfra i Storvorde. Grundene havde stor hældning og de fleste typehus-firmaer bygger ikke på meget skrå grunde fandt vi ud af.

Trægulv - Oprindeligt havde vi ønsket trægulv i stedet for gulvtæppe men det tilvalg røg p.g.a. den ekstra pris. Trægulv kan vi altid installere om nogle år hvis vi finder det nødvendig.

Ovenlys-vinduer - Planen var at have ovenlys vinduer i køkken-alrum. Prisen er dog relativ høj og vi har flere større vindues-partier i forvejen. HusCompagniet mente at vi nok ikke havde brug for mere lys og at vi eventuelt kunne få et varme-problem om sommeren med alt for mange vinduer. Her kom god rådgivning før mersalg så ros til dem. :-)

Kakao foran pejsevideon på TV.
Pejs - At sidde med sin varme kakao foran pejsen en kold vinterdag må lige være sagen. Desværre er HusCompagniet ikke verdensmester i pejs som jeg forstår. I hvert fald foreslog de bio-pejs på væggen som efter-installation og det bliver det nok til.

Fuldmuring - Var altid et ønske fra min side helt tilbage fra før vi gik i bygge-tanker. Det er dog en dyr konstruktion (160.000,- lød tilbudet på) og det bidrager ikke med meget ud over et flot udseende.

Badekar - Hverken konen eller undertegnede er udprægede badekar-typer men det er unægtelig en god ting for børn. I stedet for at vælge et indbygget badekar fra HusCompagniet valgte vi at få installeret udtag til varm og kold vand plus afløb hvis vi senere bestemmer os for badekar.

Gips-loft overalt - Pt. har vi valgt gips loft i de rum med akustik dæmpere og så standard træ-loft i værelserne. Hvis prisen var den samme havde vi valgt gips overalt men det er den ikke just.

Andre runner-ups var vedhængte toiletter, ekstra vandhaner udendørs og Quooker vandhane.
Vi er rigtig godt tilfreds med valgene som de er nu, så ovenstående liste er ikke på nogen måde central for et godt hus for os.

2 kommentarer:

  1. Hej.
    Er bare nysgerrig på om I fik installeret en biopejs af huscompagniet eller om i fik det gjort efterfølgende eller om i droppede det? Vi skal selv til at bygge med huscompagniet og er meget i tvivl om vi skal have en indbygget biopejs. Vil man få den brugt? vh Karen

    SvarSlet
  2. Nej, vi fik aldrig en bio-pejs og savner ikke een til hverdag. Generelt er ild i hjemmet vist på vej helt ud af mode. :-)

    SvarSlet