tirsdag den 11. juni 2013

HC faktura og hjemtagelse af realkreditlån

Efter endnu en nitte på Quick Skrab var det på tide at indse realiteterne. Vi kommer ikke uden om at låne penge til byggeriet og derfor var jeg nede og skrive under på realkreditlånet i Nordea i dag. Valget fald på et 3% fastforrentet lån med afdrag ved Nordea Kredit.

Man bliver hurtigt mindet om at man er låntager på det finansielle marked. Hen over dagen faldt kursen på lånet med 1.4 procent point hvilket resulterer i at jeg får ca. 30.000 mindre udbetalt fordi jeg tog lånet om eftermiddagen og ikke om formiddagen. Det kaldes kurstab. Suk.

HusCompagniet hævder at de kører med faste priser og har betaling ved indflytning. Jeg kan bekræfte begge dele. Fakturen på enterprise-summen fra HusCompagniet kom i går og regningen var 1.400,- mere end budgettet lagt af HusCompagniet og mig for over 6 måneder siden. Nogle poster blev mindre end forventet (køkken, hvidevare, penge tilbage for et vindue, osv) og nogle poster blev dyre (fundering, el, last minute tilvalg, osv).

Betaling ved indflytning må også siges at være korrekt. Jeg får nøglerne fredag kl. 09:00 og fredag kl 07:30 overfører min bankdame pengene. Det er lidt mere presset end jeg håbede på men Nordea har ikke helt været så hurtige som jeg har forventet. Faktisk er den eneste grund til at jeg kan få nøglerne på fredag at både HusCompagniet og jeg bruger Nordea.

Ikke et indlæg uden billeder. Herunder er den automatiske fejebakke i soklen i køkkenet. Åbner man den, suger den automatisk og den suger til! Den skal jeg lige vende mig til. :-)


Den eneste udendørs vanhane vender mod forhaven. Jeg blev for nærig til at vælge en ekstra vandhane til baghaven. Det er et dyrt tilvalg og bliver mere dyrt hvis der ikke er en vask/toilet eller lignende på indersiden.


Udendørs stikkontakt. Vi brugte ca. 30.000 over budget på el.


7 kommentarer:

 1. Har lige været forbi, ingen hjemme selvom du fik nøglerne for 2 dage siden?

  SvarSlet
 2. Kan jeg lokke dig til at ligge et billede ind hvor man kan se jeres klinker? V skal til at bestemmer klinker, og vi er rigtig meget i tvivl :/

  SvarSlet
 3. Hej Jens -Christian. Tillykke med det nye hus!! Det har været længe ventet. Jeg fik tidligere et budget fra dig. Er det muligt at få et but, efter den endelige regning er kommet? Mvh Sarah ps. email er snauer@gmail.com

  SvarSlet
 4. Hej. Flot hus. Hor meget kostede debat bygge dette hus?

  SvarSlet
 5. Hej Jens-Christian, jeg ved at det er langt tid siden at du faerdiggjorde dit hus. Men jeg er i faerd med at laegge budget til vores eget byggeri og ville hoere om jeg ogsaa kunne faa dit budget til dit byggeri? Det har vaeret utroligt laererigt at laese din blog, mhv hanh og min email er hanhnibal@hotmail.com

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Hej Jens-Christian,
  Som så mange andre er jeg også meget intereresseret i at se dit budget, da vi selv er i budgetteringsfacen på vores eget byggeri. Min mail er mortenvdam@gmail.com
  På forhånd tusind tak!

  SvarSlet