fredag den 8. marts 2013

Status på byggeriet

Monica kommenterede sidste indlæg for at høre, hvad status på byggeriet er. Svaret fylder en del, så her er en update pr. dags dato.

Murværk - min kæphest.
Som tidligere skrevet er byggeriet sat i bero da jeg ikke ville have murer-arbejdet til at starte i frostvejr. Et nydeligt murværk er en kæphest for mig og min pensionerede murer-genbo sagde "vent". For ca. en uge siden sprang foråret så ud og jeg skrev til HusCompagniet at de kan starte byggeriet igen, når det passer i deres kalender. Desværre gik der ikke mere end en dag før vejrudsigten meldte at vinteren kommer tilbage. Øv.

Jeg er klar over at HusCompaginet ikke kan være tjent med at jeg råber "stop, start...nej, vent!" fra sidelinjen, så beslutningen ligger hos dem. Hvis de ser tiden an, skal de nu ikke høre noget ondt for det.

Ellers er der ikke meget at berette. Købet af solceller er ikke just en solstråle-historie. I dag fik jeg besked at min solcelle-installatør har drejet nøglen om. Thorøs har sendt 300 medarbejdere hjem uden løn og mindst 'en af dem skulle have stået på vores tag om et par måneder. Jeg har snakket med Thorøs flere gange og de leverede super service. Trist at det ikke lykkedes for dem.
Heldigvis for mig er bestillingen foretaget igennem Bilka, så min ordre er stadig intakt. Jeg får en ny installatør og jeg er stadig på den gamle nettomåler-ordning.

Peder kom med en kommentar da jeg postede billeder af min el-tavle. Han pointerede at mit HPFI relæ nok ikke er den rigtige type til solcelle inverteren. Jeg spurgte Uggerly, og rigtig nok mener de at jeg nok kommer til at skifte relæ'et ud når solcellerne skal installeres. Hvorfor jeg skal betale Uggerly for at installere et forkert relæ (efter de garanterede at den ville virke til inverteren) er stadig en smule uklart for mig.

Tak til Monica, Peder og alle, der skriver mails, kommenterer på bloggen og på Google+. At der efter flere ugers stilhed stadig er rigtig mange, der kigger forbi hver dag, giver nærmest dårlig samvittighed. Når byggeriet går i gang igen lover jeg at spidse pennen!

Forår, ja tak.

9 kommentarer:

 1. Hej Jens-christian
  Først vil jeg rose din fantastiske blok den er meget værdifuld for første gangs bygger.
  Min kæreste og jeg vil gerne bygge et h-hus og har set mange fine grundplaner også fandt jeg din som faktisk opfylder de krav vi har på nær at vi vil have et depot rum ved køkkenet, men det skulle nok kunne fikses:-)
  men den grundplan du har lagt op på bloggen er en skitse er det den i går ud fra?
  Jeg kunne godt tænke mig at vide hvad sådan et hus kommer til at koste uden grund for den har vi, jeg har læst hele blokken igennem uden at finde en pris.
  Er det muligt at se jeres budget med alt hvad der skal tages højde for.
  Vi har også snakket meget om at ville køre en tur op og se det udstillingshus på Ikarosvej men der er et stykke vej fra skanderborg men er det værd at køre efter? Undskyld de mange spørsmål men vi ved ikke helt hvor vi skal begynde.

  Mvh Henrik

  SvarSlet
 2. Hejsa Henrik,
  Den plantegning jeg har lagt op er stort set lig den endelige plan. Eneste forskel er vist at gæstetoilettet er blevet 10cm bredere på bekostning af bryggers. Vi har ikke ændret meget i HusCompagniets kampagnemodel, det var stort set indrettet som vi kunne lide.

  Om det er værd at tage til Ikarosvej er svært at sige. Hvis det var mig, ville jeg ihvertfald se et HusCompagniet H-hus før jeg skrev under. Jeg har to kollegaer der har besøgt Ikarosvej og alle har vi forskellige meninger om hvad der er godt og mindre godt. Måske HusCompagniet kan oplyse et hus tættere på Skanderborg, de har bygget den model 10-20 steder i hele landet mig bekendt. Hvis vi var færdige, gav jeg kaffe. :-)

  Jeg finder budgettet frem og sender til dig.

  SvarSlet
 3. Hej
  Tusinde tak, vi har også været ude og se nogle stykker men ikke lige det helt rigtige og det kunne være rart hvis man kunne komme til at se et hus hvor man bare kunne sige at der var drømme huset, jeg har det svært ved at give så mange penge for noget jeg ikke har set,der er nok heller ikke ret mange der køber en bil uden at have set og prøvet den:-)
  Det kan være i når at blive færdige inden vi begynder for vi har en ejendom på landet der gør at vi skal have en landzone tilladelse og da har skanderborg en ekspitionstid på 10mdr så der går i hvertfald 3 mdr inden vi har den i hus:-) men så kan jeg tage kage med:-)

  Mvh Henrik

  SvarSlet
 4. Hej Jens Christian.

  Dejligt med en opdatering på byggeriet :)

  Nu er vi også så småt selv kommet igang med vores byggeri, men hvor er det bare øv med dette vejr. Omvendt set er det jo en lille ting at vente på godt vejr, når man ved det er ens drømmehus man har i vente for resten af livet :)

  Tænkte på, hvis du ikke har noget imod det, så kunne jeg også godt tænke mig at se jeres budget, så man har lidt at stille op imod? :)

  Vh Monica

  SvarSlet
 5. Hej Monica,
  Undskyld den utrolig lange respons tid. Hvad er din mail adresse?

  SvarSlet
 6. Baekgaard66@hotmail.com

  Det i orden - vi håber snart på en opdatering :)

  SvarSlet
 7. Hej JC! Der rendte to murerer rundt på byggeriet i dag..

  SvarSlet
 8. Det er helt ok! :-) HusCompagnet siger de snart går i gang med murerarbejdet og det ser jeg frem til! Vejret er også en del bedre end i februar. Jeg glæder mig til at se fremskridt igen. Jeg går ud fra I allerede er flyttet ind?

  SvarSlet
 9. Dejligt! Ja vi flyttede ind d. 15/2 på blæshavebakken. Nu skal vi snart igang med have, indkørsel osv. Så vi kan komme til at nyde sommeren, hvis den nogensinde kommer!!!!!

  SvarSlet