tirsdag den 6. august 2013

7 gode indtryk fra vores nye hjem

Vi har nu boet et par måneder i vores nye hus og her er 7 gode indtryk fra hverdagen.


1 - Genvex. Min ene kollega sagde "Vi kan mærke, det trækker fra genvex ventilerne. Vi har været syge en del på den bekostning". Min anden kollega sagde "Husk at få støjdæmpet ventilerne og isoleret rørene, ellers vil de larme en del". Indtil videre har vi oplevet et anlæg (Nilan Comfort 300), der fungerer 100% og er helt lydløs. Madlugt forsvinder i den blå luft, vi har frisk luft i huset dagen lang og nul kondens på vinduerne.


2 - Solcellerne. Indtil videre har solcellerne leveret 1.446 kWh tilbage til elnettet og vi har brugt under 300 kWh strøm imens vi har boet her. Solcellerne er med andre ord i gang med at levere noget af de over 10.000 kWh strøm tilbage, der blev brugt under byggeriet. Der fulgte et trådløs kontrolpanel med så man til hver tid kan følge produktionen af el. Sjovt nok er jeg en del mere fascineret af denne enhed end fruen er!3 - Garagen. Hvad skulle vi gøre uden den? Alle kvadratmeter var i brug fra første sekund. Vi har brugt garagen til de mere end 100 flyttekasser vi kom med fra lejligheden. Det lader til at der går lang tid før bilen får mulighed for at komme indenfor.4 - Haven. Den består i dag af en bunke jord med ukrudt. Ikke desto mindre er det nok til at vores drenge vil ud hver dag. Vi købte huset bl.a. for at give børnene mulighed for frisk luft når de vil, og det er de i den grad indstillet på her i det gode sommer-vejr.5 - Pladsen. Een af mine lommefilosofiske teorier er at mennesket opfører sig som en gas. Vi udfylder altid det rum, vi har til rådighed. Lige nu er en undtagelelse, vi vader simpelthen i plads. Nu handler det om at nyde pladsen inden vi når en ny ligevægt v.h.a. akkumulation af flere ting. :-)


6 - Ro. I vores lejlighed var man konstant mindet på at man bor oven på/ved siden af andre mennesker, der synger, råber, spiller musik og hopper når de vil. Det har unægtelig sin charme og er en naturlig del af bylivet, men afbrækket til ro og fuglekvider er rigtig kærkommen. Måske kommer jeg en dag til at savne livet i byen igen men ikke lige nu.7 - Induktion. Vi måtte uforventet kassere et par gryder, der ikke fungerede til induktion. Alligevel må induktion betegnes som en vinder-teknologi. Mad brænder ikke på og kogepladen slukker automatisk når gryden fjernes. Det tager nul tid at koge vand og varmen reagerer hurtigt ved skift af styrke.

Træerne gror højt, men ikke helt ind i himlen. Følg med i næste indlæg, hvor jeg ser lidt mere kritisk på projekt Nyt-Hus med HusCompagniet på Kærhavebakken og hvad vi kunne have gjort endnu bedre. :-)

13 kommentarer:

 1. Hej Jens

  Tillykke med huset. Spændende at læse om dine erfaringer. Jeg er lidt nysgerrig på dine solceller. Står selv foran at skulle i gang. Var også uheldig med Rasolar! Hvad er din erfaring med Novasolar? Det er jo et nyt firma, så forsøger lige at hente lidt erfaringer ind.
  Mvh Lasse Sørensen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lasse og mange tak! Der er en vis interesse for Novasolar må man sige, i dag blev jeg ringet op af en bloglæser med ca. samme spørgsmål. :-)

   Her er mine helt konkrete erfaringer med Novasolar.
   Rune Hauge (Novasolar) var ude og tage mål til solcellerne og han virkede umiddelbart som en fornuftig fyr. Jeg fik ham endda til at installere solcellerne på en fridag da jeg havde travlt, og den flexibilitet værdsætter jeg. Siden har solcellerne kørt upåklageligt. Jeg har ikke haft nogle professionelle til at vurdere installationen, så jeg kan ikke sige meget andet end at de ser fine ud set fra plænen.

   Rune opkrævede penge for ekstra arbejde fordi solcellerne skulle installeres tæt på tagryggen. Noget jeg ikke tidligere var bekendt med skulle koste ekstra. Det var nok det eneste sted hvor jeg ikke var positivt overrasket.

   Generelt er mit indtryk at solcelle-branchen fremstår som pilrådden uagtet at Rune og og Claus (elektrikeren) virkede som rimelige mennesker at tale med i person.

   Slet
  2. Hej

   Tak for dit svar, lige et opfølgende spørgsmål.

   Når du byggede med HusCompagniet var det så dem, eller dig efterfølgende der hyrede Novasolar ind til Solcelle arbejde?

   Slet
  3. HusCompagniet havde intet med solcellerne at gøre. De blev installeret helt på mit initiativ ved køb igennem Bilka. HusCompagniet var så flinke at de lod solcellerne blive installeret inden nøglen blev overdraget så solcellerne kunne komme med i deres energirammeberegning. Jeg har lige fået papir på at mit hus er i energiklasse A1 og det er jeg super tilfreds med. :-)

   Slet
 2. Hej Jens
  Tillykke med huset. Nyder at læse din blog. Kærsten og jer står selv i den situation at vi også skal bygge snart. Hvilken slags vinduer har i? Er det 2 eller 3 lags? og træ/alu. ?

  Glæder mig til at læse næste indlæg om jeres erfaringer med forløbet.:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Martin, og mange tak. :-) Vi har to-lags træ/alu vinduer fra Therma, der nu er konkurs. Som kurosium kan nævnes at terassedøren gik i stykker i dag, da den blæste op. Der blæser vildt meget i en ny-udstykning og jeg skal have fundet en løsning på at vinden tager fat i døren.

   Jeg skal nok få snøvlet mig sammen til at skrive næste indlæg om mine erfaringer!

   Slet
 3. Tak for RIGTIG gode inputs. Glæder mig meget til at læse dit næste indlæg :-) Mvh Rasmus

  SvarSlet
 4. Hej, tak for en god blog, jeg ser frem til næste indlæg, er selv igang med at bygge, det kunne jo være jeg kunne undgå noget :)

  SvarSlet
 5. Hej

  Tillykke med det dejlige hus og tak for en rigtig god og inspirerende blog.

  Venter spændt på dit næste indlæg.

  SvarSlet
 6. Tak for en spændende blog. Hvor meget leverer dine solceller i forhold til det forventede?

  SvarSlet
 7. Hej Jens-Christian,

  Jeg har med stor interesse gennemlæst din blog, da vi selv er i dialog med HusCompaniet om et muligt nybyg. Jeg vil vildt gerne høre om dine slut erfaringer, og om der er noget nyt at berette efter I nu har boet der noget længere. Det vil også være fedt, hvis det er muligt at se det endelige regnskab.

  Mvh
  Rasmus (IT-nørd og mulig nybygger)

  SvarSlet
 8. Følger lige med her - Er spændt på dit næste indlæg ;)

  SvarSlet
 9. Det er skønt at kunne læse om andres erfaringer, og det skal i have tak for. Jeg har rigtigt suget til mig fra flere indlæg.

  Vi er selv i gang med planlægningsfacen inden vi for alvor går i gang med at få bygget vores nye hus.

  SvarSlet